räntesänkning

Vår guide sänker dina lånekostnader på nolltid

Vi svenskar är ett skuldsatt folk, och bankerna vet hur de kan dra nytta utav situationen. Många idag har flera banklån för bostäder, bilar eller fritidshus – och det är inget konstigt med det. Nu för tiden måste nästan alla ta ett lån om man vill köpa sig en fastighet eller slippa bo i hyresrätter, och så har det varit under många årtionden nu. Men bara för att man har ett lån så är livet inte sämre för det, och om man har huvudet på skaft samt lite sunt förnuft så kan man med enkla medel sänka sina lånekostnader. Om du fortsätter läsa så kommer du få reda på ett par ovärderliga tips som kan hjälpa just dig och din ekonomi – så håll i pengarna hårt, nu åker vi.

Det första men kanske viktigaste tipset är att samla alla dina lån, så om du har flera olika separata är det bättre att placera dem i ett och samma. På så sätt får du en mycket bättre kontroll samt överblick över månadsvisa kostnader till skillnad mot om du har många mindre lån där räntor och amorteringar kan skilja sig åt. Många banker kan idag vara lite motstridiga när du vill samla dina lån, och det leder oss utmärkt in på nästa punkt – konkurrens. Det finns idag många olika banker som alla vill förvalta just ditt lån, för det är trots allt så de tjänar sina pengar. Kontakta därför flera olika banker för att höra efter vad de kan erbjuda dig för ränta, och var inte rädd att ta i med hårdhandskarna. Ett slutgiltigt räntebesked är sällan så slutgiltigt som man kan tro, och om du samtidigt kryddar det med att flytta över försäkringar eller andra tjänster till banken så blir de ofta betydligt mer generösa.

Du kan enkelt spara tusentals kronor per år bara genom att vara i kontakt med flera olika banker. Det bästa en bank vet är kunder som inte bryr sig om sina lån och bara låter de ligga, se därför till att inte tillhöra den skaran. Var stenhård i dina förhandlingar och visa att du inte är rädd för att byta bank eller lånegivare, för mot vad många tror är det inte alls så byråkratiskt och svårt. Sedan ett par år tillbaks så nyttjar samtliga banker samma rutin vid byten och överskrivning av lån, och det tar sällan mer än ett par tre dagar att genomföra proceduren. Dessutom är det helt kostnadsfritt att byta bank, så du har alltså ingenting att förlora.

Utöver tipsen ovan så är det såklart alltid viktigt att få ner lånen, så om du märker att din privatekonomi börjar bli bättre – passa på att amortera mera! På sikt kommer du få en lägre månadskostnad och om du har lånat pengar till en bostad eller annan fastighet så kommer en större den utav din slutgiltiga vinst att hamna i din egen ficka istället för hos banken. Som du kanske märker så lönar det sig alltså att vara insatt i sina lån, och det är ren dumdristighet att bara låta dem ligga utan omsorg eller eftertanke. Så håll huvudet kallt, vänd dig till flera aktörer och var bestämd vid förhandlingarna – det är inte så svårt som man kan tro!

Bli först med att recensera Vår guide sänker dina lånekostnader på nolltid!

Lämna ditt omdöme eller ställ en fråga

Din epost kommer inte synas vid publicering.